tiistai 9. tammikuuta 2018

Kapkaupunki ja pieni käänne vaihto-opiskeluun

Hieman yli viikko tuli lomailtua Kapkaupungissa vanhempieni kanssa. Kapkaupunki on tosi kaunis, puhdas ja länsimaalainen. Kaupunki on myös tosi monikulttuurinen. Tekemistä riitti tosi paljon, joihin sisältyi muun muassa vaellus Pöytävuorelle, Robben Islandilla käynti, päivän safarireissu, Stellenboschin viinitiloilla vierailut ja viinimaistelut, rantalöhöily ja sikasöpöjen pingviinien näkeminen Boulder's Beachilla. Kapkaupungin ravintolat olivat myös aivan ihania ja syötiin vaikka mitä tosi hyvää. 
Pöytävuorelle kiipeäminen oli todella rankkaa mutta todellakin palkitsevaa ja varmasti reissun parhain juttu. Myös odotettu Robben Island-retki oli mahtava kokemus kaiken Nelson Mandela -fanituksen jälkeen. Tarinat siellä olivat niin pysäyttäviä ja käsittämättömiä. Päivän mittainen safari oli juuri sopiva ja näimme paljon eläimiä norsuista leijoniin ja kirahveihin.
Oli ihanaa nähdä vanhemmat ja olla ihan eri maailmassa hetken aikaa. Nyt on myös kiva palata takaisin kotiin Lusakaan. Ainoa "pieni" mutka matkaan ja huolenaihe, joka lähti kunnolla käyntiin reissuni aikana, on Lusakassa puhjennut kolera-aalto. Tämän takia kaikki koulut Lusakassa ovat toistaiseksi suljettu, mukaan lukien yliopisto. Lisäksi ravintoloita, kauppoja ja katuja on suljettu sekä katuruuan myynti kielletty. Yliopiston piti siis alkaa tällä viikolla, mutta ei alakaan ja aikataulusta ei ole kenelläkään mitään tietoa tai arviota. Toivottavasti saan kuitenkin aloitettua itsenäiset opiskelut ja voin niitä tehdessä rauhassa odotella yliopiston aukeamista.
Harmittaa tosi paljon uusien opiskelijoiden puolesta, jotka kerkesivät saapua orientaatioviikolle Unzalle, mutta joutuivat nyt palaamaan takaisin koteihinsa ympäri Sambiaa. Vaikutus on myös tosi iso esimerkiksi katumyyjille, jotka eivät pääse myymään tuotteitaan. Tätä kirjoittaessani olen vielä matkalla Lusakaan ja olen kuullut kaikki jutut vain kavereilta ja uutisista. Otin kolerarokotteen Kapkaupungissa ja onneksi on mahdollisuus kokata kotona ja ostaa pullovettä, joten ei pitäisi olla hätää kun on vain tarkkana.
Että sellaista, ainakin on huomattu ettei Sambian vaihto ihan ilman muutamia takapakkeja onnistu. Mutta vaikka tietty harmittaa yliopiston alkamisen lykkäys, fiilis on ihan hyvä ja pitää sopeutua tilanteeseen. Ois hienoa jos saisin alotettua jonkinnäköiset itsenäiset opinnot tällä viikolla. Toivottavasti tilanne kehittyy tästä vain parempaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti